Nog een jarige: Mike Score! Hij wordt vandaag 63jaar. Mike leefde zich aanvankelijk uit als kapper, maar de muziek trok meer. In 1979 richt de man met zijn extravagante kapsel samen met zijn broer Ali de band A Flock of Seagulls op. Die groep bestond verder uit Frank Maudsley.   In 1981 brachten ze op het onafhankelijke label Cocteau Records de eerste single uit, ‘It’s not me talking’. Het nummer trok niet de aandacht van het platen kopend publiek, maar toch bleek dat dit nummer later een new wave-icoon werd.

‘Telecommunication’ trok echter wel de aandacht. Mike Howlett van Jive Records bezorgde A Flock of Seagulls een nieuw platencontract . Datzelfde jaar volgde de eerste langspeelplaat, simpelweg ‘A Flock of Seagulls’ getiteld, die door Bill Nelson geproducet werd. Deze plaat sloeg aan in het alternatieve circuit. Van het album werd ‘I ran’ een hit, vooral in Amerika. Zeker dankzij de video die veel aandacht kreeg van MTV. Andere succesvolle singles werden ‘Wishing’(If I had a photograph of you) en ‘The more you live, the more you love’.  Nadat de band uit elkaar viel, bleef Score als soloartiest optreden. Op 1 maart 2014 bracht hij zijn eerste album uit, genaamd ‘Zeebratta’.

Op 3 mei 2018 werd aangekondigd dat de oorspronkelijke vier leden van de band zouden herenigen om een nieuw album op te nemen: ‘Ascension’. De reünie plaat werd opgenomen met het Prague Philharmonic Orchestra. Het album bevatte nummers samengesteld uit unieke uitvoeringen van hun vorige hits en een nieuw nummer, ‘Space Age Love Song’.

 
Translate »
Share This