• Twitter
  • Facebook

Credits: EPIC

Op 29 september, maar dan in 1979, kwam ‘Don’t stop till you get enough’ van Michael Jackson binnen in de Nationale Hitparade. Het nummer, dat hij zelf schreef, betekende zijn muzikale comeback als solo zanger.  Quincy Jones produceerde deze verbluffende dancetrack voor het album ‘Off the wall’. Niet Motown mocht het album uitbrengen, maar Epic Records. In ‘Don’t stop till you get enough’ slaakte Michael voor het eerst zijn typische gilletjes. Michael’s broer Randy neemt op de singel de percussie voor zijn rekening.  De videoclip voor ‘Don’t Stop ’til You Get Enough’ werd geregisseerd en geproduceerd door Nick Sacton.

In 1979 stond Jackson overigens ook in de Nationale Hitparade, maar dan als één van de artiesten die de Wizz Stars vormden. In dat jaar kreeg Michael namelijk een rol in de muzikale film The Wiz, waarin hij de rol van vogelverschrikker vertolkte. Hier ontmoette hij ook producent/componist Quincy Jones en zangeres Diana Ross. Het leverde hem een nummer 1 hit op, maar dan als onderdeel van de Wizz Stars:  ‘A Brand New Day’. Als onderdeel van The Jacksons had Michael in 1979 nóg een hit: ‘Shake your body’.

Met Jones produceerde Jackson zijn vijfde soloalbum, getiteld ‘Off the Wall’. Deze tot classic uitgegroeide album kwam uit in 1979 en bestond voornamelijk uit opzwepende discopop, vlotte melodieën, en weelderige, sentimentele popballades. ‘Off the Wall’ bleek een wereldwijd succes en maakte van Jackson een wereldster. Van het album waren tot juni 2006 ongeveer 20 miljoen exemplaren verkocht. Het nummer ‘Don’t Stop ’til You Get Enough’ had in Nederland het meeste succes, en kwam tot nummer 2 in de Nationale Hitparade.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This