Ook in 2018 is “All I Want For Christmas” de populairste kerst plaat van Nederland. Al blijkt dat niet uit de statistieken van de Top 40, waar de plaat alleen een hit notering haalde in het jaar dat het nummer werd uitgebracht: 1994. En dan te bedenken, dat de Amerikaanse het aanvankelijk niet zag zitte om een kerst plaat te maken, want: die werden toch gemaakt door oudere artiesten die over hun hoogtepunt van populariteit waren?

Tommy Mottola, in die tijd haar echtgenoot en muziekproducer, wist Mariah te overtuigen, om een kerst plaat te maken. Hij was ervan overtuigd dat het haar carrière goed zou kunnen doen. “Miss You Most (At Christmas Time)” was het eerste nummer dat Mariah schreef met vaste Walter Afanasieff, (bekend van My Heart Will Go On en A Whole New World) voor een heus kerstalbum.

Daarna begonnen de twee aan het nummer, dat later “All I Want for Christmas” werd. “Ik hou van de feestdagen”, aldus Mariah Carey. “Ik heb All I Want for Christmas geschreven als uiting van mijn liefde voor Kerst en daarbij geniet ik ontzettend van kerstmuziek.” De nieuwe live video van de kerst single check je hier.

 

 

 
Translate »
Share This