5 mei, wat een feestelijke datum om jarig te zijn! Zoals voor Maggie MacNeal. De Nederlandse zangeres is vanaf vandaag 69 jaar. Na een klassieke zangopleiding in haar jeugd doet ze in 1971 auditie bij platenmaatschappij Phonogram. Onder leiding van producer Hans van Hemert neemt ze in hetzelfde jaar haar eerste single ‘I Heard It Through the Grapevine’ op. Geen hit, maar het is het begin van een lange, succesvolle carrière in de muziek.

In de zomer van 1971 wordt Sjoukje Van ’t Spijker, zoals ze echt heet, gekoppeld aan zanger Willem Duyn. Zo wordt het duo Mouth & MacNeal gelanceerd. Hun eerste single ‘Hey you love’ is gelijk raak en bereikt de 5e plaats van de Top 40. In de periode 1972–1974 scoren ze een paar grote internationale hits. Het kleine, onschuldige meisje en de grote man met de grote mond (‘Big Mouth’) slaan aan en het duo scoort achtereenvolgens met ‘How Do You Do’ en ‘Hello-a’ twee nummer 1-hits in de Top 40.

‘How Do You Do’ bereikt zelfs de top 10 van Amerika en gaat meer dan een miljoen maal over de toonbank! Als Mouth & MacNeal in 1974 meedoen aan het Eurovisiesongfestival bereikt hun liedje Ik zie een ster (I See a Star) de 3e plaats in de finale achter Gigliola Cinquetti en ABBA. In 1974 valt het duo uit elkaar en gaat Maggie solo. Haar eerste single ‘Nothing Else To Do’ wordt alarmschijf, maar nog geen grote hit. Dat gebeurt wel met ‘When You`re Gone’ en ‘Terug Naar De Kust’. In 1980 vertegenwoordigd Maggie MacNeal Nederland op het Eurovisie Songfestival. Met ‘Amsterdam” behaald ze een verdienstelijke 5e plaats.

 

 

 
Translate »
Share This