Op 11 maart 1978 komt Luv’ binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘U.O.Me’. Het nummer dankte zijn populariteit omdat het nummer wekelijks als begin tune te horen was in de succesvolle VPRO serie Het Is Weer Zo Laat! Met Dolf Brouwers in de hoofdrol als nachtclubeigenaar Waldo van Dungen. De belevenissen van Waldo werden stiekem opgetekend door zijn psychiater dr. Karlheinz Lindt (Cor Beurskens), die het verhaal in boekvorm wilde uitgeven. De nachtclub had Waldolala als naam en de comedy werd uiteindelijk ook onder deze naam populair. Luv’ zong de naam ook prominent in het refrein van ‘U.O.Me’.

Het was niet de eerste hit voor het trio, bestaande uit Marga Scheide, José Wijdeven en Patty Brard. In 1977 was ‘My man’, waarbij de dood van een spoorwegarbeider werd bezongen, al een redelijke hit in de Nederlandse Top veertig. Maar met ‘U.O.Me’ brak de groep definitief door. In 1976 werd  LUV’ samengesteld door Hans van Hemert, Pier Souer en Han Meijer (manager). Het oorspronkelijke idee is afkomstig van Van Hemert, die op een avond naar het Duitse muziekprogramma Musikladen kijkt en de damesgroep Silver Convention ziet optreden, met veel muziek en af en toe een woord zang.

Dit is niet helemaal wat hij in gedachten heeft: het is te zouteloos. Hij bedenkt het concept van een vrolijke, frisse en spontane meidengroep, mooi, maar niet zo mooi dat fans de meiden niet zouden durven benaderen.  Nog voor de groep gevormd was, had hij met collage Souer het nummer ‘My Man’ geschreven. Dat liedje was aanvankelijk bedoeld voor ene José Andreoi, die enkele jaartjes daarvoor al muziek had opgenomen met Piet.

Na ‘My Man’ flopte de opvolger ‘Dream Dream’. Zou de droom van een succesvolle meidengroep dan toch stranden? Zeker niet: toen Hans van Hemert in de loop van 1977 de opdracht kreeg om een herkenningstune te schrijven voor de VPRO serie Waldolala met Dolf Brouwers in de hoofdrol, wist hij precies wie hij zou vragen voor het nummer. ‘U.O.Me’ (Waldolala) werd dé grote hit waar Luv’ van droomde. Het nummer bereikte de 3 plaats in de Nederlandse Top Veertig en was het begin van vele successen, waaronder de twee nummer 1 hits ‘You`re The Greatest Lover’ en ‘Trojan Horse’.

 
Translate »
Share This