• Twitter
  • Facebook
Foto: Klaus Hitscher, Wikipedia

Vandaag viert Kevin Godley zijn 77e verjaardag. Gefeliciteerd! De Engelse muzikant en regisseur was één van de oorspronkelijke leden van 10CC. Op de kunstacademie ontmoette hij Lol Creme. Ze werden samen lid van verschillende bands, waaronder Hotlegs en 10CC. Met de laatstgenoemde groep, waar ook Graham Gouldman en Eric Stewart deel van uitmaakten, scoorden ze een aantal grote hits. Pareltjes vooral. Zoals ‘Donna’, de nummer 1 hit ‘Wallstreet Shuffle’ en het wondermooie ‘I`m Not In Love’.

In 1976 verlieten Kevin en Lol de groep 10CC omdat ze zich geremd voelden door het zware schema van de band. Ze gingen zelf albums maken en bouwden een reputatie op door vernieuwende videoclips te regisseren. Drie van hun bekendste hits zijn ‘An Englishman in New York’, ‘Under your thumb’ en ‘Cry’ (met de steeds veranderende gezichten).

Bekende clips die ze voor anderen hebben geregisseerd zijn onder andere Girls on Film (Duran Duran), Rockit (Herbie Hancock) en A View To A Kill (Duran Duran). Ze werden samen genomineerd voor een Grammy Award for Best Long Form Music Video voor The Police: Synchronicity Concert in 1986. In 1988 ging het duo uit elkaar. Godley bleef clips regisseren voor onder anderen Sting, U2, Bryan Adams, Ronan Keating, Will Young, Katie Melua en Elbow. Veel later,  in 2006, formeerde Kevin GG06 met Graham Gouldman, tegenwoordig het enige oorspronkelijke 10cc-lid.

 
Translate »
Share This