Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 29 oktober 1979 viel de keuze van Frits op ‘Please don`t go’ van KC & Sunshine Band. De groep werd opgericht in 1973 door Harry Wayne Casey en Richard Finch.

Harry Wayne Casey die deeltijds werkzaam was bij het platenlabel TK werd voorgesteld aan geluidstechnicus Richard Finch. Dit was het begin van hun muzikale samenwerking. De twee waren de enige oorspronkelijke leden van de band.  ‘Please don`t go’ was een opvallende release van de groep, omdat het na een hele reeks van disco hits de eerste ballad was.   In Amerika was ‘Please Don’t Go’ is een nummer 1-hit. In de Nederlandse Top Veertig bereikte de single de 6e plaats.  Vlak daarna gaat de groep uit elkaar omdat leadzanger Harry Wayne Casey een solocarrière start.

In 1992 bracht de Italiaanse eurodancegroep Double You een danceversie van “Please Don’t Go” uit. Deze versie werd in veel Europese landen een grote hit. In Italië, het thuisland van Double You, haalde het de 6e positie. In  Nederland overtrof deze release het origineel en bereikte de nummer 1 positie in Nederland.

 
Translate »
Share This