Vandaag viert Justin Timberlake zijn 41e verjaardag. Gefeliciteerd! Timberlake brak in de jaren negentig door als lid van de boyband *NSYNC. In 2002 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Justified’ uit. Als acteur had hij rollen in diverse films waaronder The Social Network en In Time.  Hij zocht al heel jong de spotlights op. Als kind trad hij o.a. op in The All-New Mickey Mouse Club. Daar ontmoette hij onder andere Britney Spears en Christina Aguilera. Maar ook Joshua Scott Chasez, met wie hij *NSYNC zou oprichten.

De vijf leden komen in 1995 bij elkaar. Het door financier Lou Pearlman ingehuurde managementskoppel Donna en Johnny Wright besluit hen, in navolging van de Backstreet Boys, hun carrière te laten beginnen in Duitsland, om twee jaar later terug naar Amerika te gaan. In 1998 brengt de groep het debuutalbum ‘NSYNC’ uit, dat een wereldwijd succes wordt. ‘I Want You Back’ en “Bye Bye Bye” waren twee van hun vele hits. Na het derde album in 2001 besluit Timberlake zich te gaan richten op een solocarrière.

Het solo album debuut ‘Justified’ verscheen een jaar later. “Like I Love You”, “Senorita”, “Cry Me A River’en “Rock Your Body” bestormde de internationale hitlijsten en het aantal gouden en platina platen stroomden binnen. In het voorjaar van 2016 bracht Timberlake zijn grootste hit uit: ‘Can’t Stop the Feeling!’. Het was geschreven voor de soundtrack van de film Trolls. Met ‘Can’t stop the feeling’ was te gast tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival 2016. Het nummer kwam in Amerika binnen op de eerste plaats van de Billboard Hot 100, waarmee het zijn vijfde Amerikaanse nummer 1-hit werd. In verschillende andere landen behaalde het nummer ook een topnotering in de hitparades, waaronder in Nederland. Het werd de tweede nummer 1-hit voor Timberlake, na ‘4 Minutes’ uit 2008.

Timberlake werd één van de meest succesvolle zangers van de zeroes. Timberlake’s werk leverde hem vele awards op. Zo sleepte hij onder andere 9 Grammy Awards en 4 Emmy Awards binnen.

 
Translate »
Share This