• Twitter
  • Facebook

Credits: Telefunken

Op 11 augustus, maar dan in 1973, komt Jürgen Marcus binnen in zowel de Daverende Dertig als de Veronica lijst met ‘Ein festival der Liebe’. Het nummer werd geschreven door Jack White en Fred Jay. Het was de titelsong van zijn LP, die ook in 1973 uitkwam. Het was in Nederland zijn tweede hit. De eerste was ‘Eine neue Liebe ist wie ein neus leben’ uit 1972 en bereikte de top 10. Niet slecht voor een voormalige monteur!

Nadat hij zijn papieren had verkregen, begon hij in zijn vrije tijd zijn hobby uit te oefenen: zingen. Eerst in beatbands in zijn thuisstad Herne. Via festivals probeerde hij naamsbekendheid te krijgen. Dat lukte vrij snel.  Zo won hij in 1967 het Europa festival in Brussel. In 1968 en 1969 was hij succesvol bij het beatfestival van Recklinghausen. In 1969 sleepte hij ook een rol binnen voor de Duitse versie van de musical Hair.

In 1970 nam producent Jack White de blonde zanger onder zijn vleugels. Hij bracht zijn eerste singel uit, ‘Nur du’, een vertaling van ‘El Condor Pasa’ van Simon & Garfunkel. Bij White bracht hij 23 singles en verschillende albums uit. ‘Eine neue Liebe…’ en ‘Ein Festival der Liebe’ waren daarvan de meest succesvolle. ‘Ein Festival der Liebe’ sleepte de 4e plaats binnen in de Daverende Dertig.

 
Translate »
Share This