Vandaag viert Joost Nuissl zijn 76e verjaardag. Gefeliciteerd! De kleinkunstenaar is vooral bekend van zijn single ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’. Met dat liedje van zijn LP ‘Ja, nee en samen’ sleepte hij in 1975 een Alarmschijf binnen. Nuissl schreef het lied in de tijd dat hij in het Limburgse Broekhuizenvorst woonde en vroeg de plaatselijke harmonie Vorster Kapel om hem te begeleiden. Het Dameskoor Broekhuizenvorst nam de achtergrondzang voor zijn rekening. Het liedje bereikte de 7e plaats in de Veronica Top Veertig. Het was wel zijn enige hit, wat hem in de hitparade een one hit wonder maakte.

‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten’ bleef onvermoed populair in latere jaren.  O.a. Benny Neyman, Guus Meeuwis en Dana Winner namen het nummer op. Het lied was voorts te horen in ’t Vrije Schaep in 2009, gezongen door Loes Luca, Pierre Bokma en Marc-Marie Huijbregts. In 2011 zongen Ali B en Brownie Dutch een rapversie tijdens de uitreiking van de Televizierring.  

Joost Nuissl kwam voort uit de stal van Herman van Veen, vandaar dat op het platenlabel van Polydor HH werd afgedrukt (Harlekijn). Op de b-kant De danseres, de pastoor, de kondukteur en ik’’  is Harry Sacksioni te horen, ook uit de club rond Herman van Veen.

Van 1980 tot 1982 vormde hij samen met Joost Belinfante het duo Jjoooosstt (dubbeljoost). Gezamenlijk scoorden zij een bescheiden succes met het nummer ‘Lieve Lina’.  (5 weken Tipparade) Na de muziek stortte Nuissl zich op het theater. Hij was directeur van het Waagtheater in Delft (1985-1987) en was tot september 2006 directeur van het Amsterdamse theater De Kleine Komedie (sinds 1988).

 
Translate »
Share This