Vandaag viert John Waite zijn 69e verjaardag.  Gefeliciteerd! Hij is een Britse zanger en vooral bekend door zijn leadzang voor de band The Babys. Bekende nummers van Waite zijn onder andere ‘Everytime I think of you’ (met the Babys) en ‘Time stood still’ (met Bad English). Met The Babys scoorde Waite in Nederland, Japan, Italië en Duitsland maar vooral ook Amerika grote hits. Vooral bekend zijn ‘Isn’t it time’, dat uitgeroepen werd tot Alarmschijf en de 4e plaats bereikte in de Nederlandse Top Veertig.  Ook ‘Everytime I think Of You’ en ‘Piece of the Action’ bereikten in Nederland de top tien.

Nadat The Babys in 1981 uit elkaar gingen, scoorde Waite in 1984 een nummer 1 hit in Amerika met ‘Missing you’. In 1986 bracht hij ‘If anybody had a heart’ uit die tevens dienstdeed als een van de soundtracks voor de film About last night….

In 1989 vormde hij met onder andere ex-leden van Journey Schon en Cain Bad English. De naam Bad English is afgeleid van een snookerterm. Het eerste (titelloze) album van Bad English bereikte de platina status, en met ‘When I see you smile’ scoorde Waite zijn tweede nummer 1 hit in Amerika. In Nederland werden zonder de hulp van een ondersteunende video (want Bad English was al ter ziele) toch twee grote hits gescoord van het tweede album Backlash, namelijk ‘Straight to your heart’ en ‘Time stood still’. De laatstgenoemde bereikte kwam in Nederland in de Top 10.

In 2005 komt Waite met een solo-album. De single ‘New York City girl’ werd een klein hitje. In 2006 brengt Waite opnieuw een solo-album uit: ‘Journey of a heart’. In oktober 2006 werd een cover van Marco Borsato en Lucie Silvas een nummer 1-hit in Nederland. Dit najaar komt John Waite naar Nederland om zijn 40-jarige carrière te vieren.

 
Translate »
Share This