• Twitter
  • Facebook

Credits: Eckhard Henkel

Afgelopen zondag is de Schotse muzikant John Giblin overleden als bassist van Simpleminds. John overleed in Engeland op 71-jarige leeftijd. Giblin speelde mee op vele songs, waaronder de top 3-hits ‘Alive & Kicking’ en ‘Belfast Child’.  Maar o.a. ook Sancitify yourself’ en ‘This is your land’.  Verder werkte hij als sessiemuzikant ook samen met onder meer Peter Gabriel, Kate Bush en Phil Collins. In die hoedanigheid was hij als bassist te horen op de nummer 1-hits ‘In The Air Tonight’ en ‘You Can’t Hurry Love’. Ook was hij te horen op de top tien hit ‘The lady in red’ van Chris de Burgh.

Het verdrietige nieuws werd maandag bekendgemaakt op de Facebookpagina van de groep Osibisa, waarmee John o.a. heeft samengewerkt. Het nieuws werd ook gedeeld door Kate Bush. “Iedereen hield van John,” schrijft zij op haar website. “Hij was echt een mooi mens in elke betekenis van het woord. Iedereen wilde met hem samenwerken, omdat hij zo’n groot talent was en iedereen wilde zijn vriend zijn, omdat hij zo’n prachtig persoon was.”

John werd in 1985 lid van de Schotse band Simple Minds. Hij viel met zijn neus in de boter, want zijn eerste optreden met de band was op Live Aid. Hij speelde mee op de albums Once Upon A Time (1985) en Street Fighting Years (1989).  Tijdens de opnames van dat album verliet Giblin de groep. Zanger Jim Kerr zei hier later over dan het niet echt boterde tussen John en hun producer Trevor Horn.  In de jaren 90 en daarna heeft John nog jarenlang gewerkt als sessiemuzikant. Hij speelde onder meer op albums van Fish, Eros Ramazzotti en Alan Parsons. Waar John Giblin precies is overleden, is niet bekend gemaakt.

 
Translate »
Share This