Vandaag viert Jaime Luis Gómez zijn 44e verjaardag. Je kent hem als rapper Taboo van de Black Eyed Peas. De Amerikaanse hiphop/house-band uit Los Angeles bestaat verder uit Will.i.am, Apl.de.ap. Van 2002 tot 2017 maakte ook zangeres Fergie deel uit van de groep.

The Black Eyed Peas werden in 1992 opgericht als Atban Klann door Will.i.am, Apl.de.ap en Dante Santiago, onder welke naam ze een contract kregen bij Ruthless Records van Eazy-E. Maar omdat hun teksten te positief en vredelievend waren voor het label werd er nooit een album uitgebracht.  Nadat Eazy-E stierf aan aids in 1995 werd de groepsnaam veranderd in The Black Eyed Peas. Dante Santiago werd vervangen door Taboo, en hun debuutalbum ‘Behind the Front’ (1998) ontving goede kritieken. De doorbraak kwam met ‘Elephunk’, hun derde album, dat werd uitgebracht in 2003. Op dit album hadden ze een nieuwe zangeres, Stacy “Fergie”, die voorheen optrad bij Kids Incorporated en ook lid was van tienerband Wild Orchid.

‘Where is The Love’, een anti-oorlogshit, werd een grote internationale hit en bereikte in Nederland de 1e plaats. Intussen hebben de Black Eyed Peas 11 top tien hits op hun naam gebracht. Naast ‘Where Is The Love’ scoorde de groep ook een nummer 1 hit met ‘Mas Que Nada’(2006) en ‘I Gotta Feeling’, dat de grootste hit in Nederland werd in 2009.

 

 

 
Translate »
Share This