Op 21 januari 1984 overlijdt Jackie Wilson. Het was een tragische toestand: hij was zo`n acht jaar in een comateuze toestand gehouden. Hij werd geboren als Jack Leroy Wilson Jr. op 9 juni 1934 in Detroit. In 1953 sloot hij zich aan bij de groep Billy Ward & the Dominoes. In die tijd kreeg hij veel fans, onder wie Elvis Presley. In 1957 begon Wilsons solocarrière met het nummer ‘Reet petite’.

Dat was zo’n groot succes dat het songschrijver Berry Gordy in staat stelde het label Motown op te richten, dat Jackie Wilson overigens nooit onder contract heeft gehad. Latere nummers van Wilson waren ‘Lonely Teardrops’ en ‘I’ll Be Satisfied’.

In 1961 werd hij neergeschoten door een vrouwelijke fan. Hij overleefde deze aanslag en ging verder met zijn carrière. Deze carrière kwam halverwege de jaren zestig in een dip. Hij kwam in 1967 nog een keer terug in de hitparades met “Higher and Higher” en ‘I Get The Sweetest Feeling’. In 1975 kreeg Wilson een hartaanval op het podium tijdens het zingen van ‘Lonely Teardrops’. Hij raakte in coma en ontwaakte niet meer. Na ruim acht jaar in coma in een ziekenhuis overleed hij in 1984 op 49-jarige leeftijd. Na zijn dood bereikte ‘Reet Petite’ postuum de 1e plaats van de Top 40.

 

 

 
Translate »
Share This