• Twitter
  • Facebook
Credits: Capitol Records

Ditmaal duiken we voor de Kluis van de Flops terug naar 1965. Toen werd dit nummer namelijk geschreven door Johnny Rivers en voor het eerst uitgebracht door Johnny Rivers. Het gaat om het nummer ‘By the time I get to Phoenix’. Maar niet de uitvoering van Rivers duikt op in de kluis, maar die van Glen Campbell. Hij bracht het twee jaar later uit. Het was de titelsong van zijn LP uit 1967. Frank Sinatra noemde ‘By the time I get to Phoenix’ “the greatest torch song ever written.”

Net als ‘MacArthur Park’, was Jimmy Webb ook de schrijver van ‘By the Time I Get to Phoenix’. Het nummer gaat over een liefdesrelatie die hij had met Suzy Horton, met wie hij begon te daten toen ze middelbare scholieren waren in Colton, Californië. Ze bezorgde hem veel leed toen ze naar Lake Tahoe vertrok om als danseres te werken. Daar zou ze ook nog eens met een andere man trouwen.

Webb was heel gelukkig met de versie van Campbell: “I think that Glen’s voice is perfectly suited to early JW – ‘Wichita Lineman’ and ‘By the Time I Get To Phoenix’ – there was some kind of a surreal fit between his voice and those songs. It’s very hard for me to look back and say, ‘Oh, a-ha, now I see why we were successful.’ Because at the time it certainly wasn’t anything that I was in control of.”

De uitvoering van Glen was heel succesvol in Amerika, waar het de 2e plaats behaalde in de Country Chart van Billboard. In Canada behaalde hij de eerste plaats. In Nederland deed het nummer niets.

 
Translate »
Share This