Frontman Dean Ford, mede-oprichter van The Marmalade is overleden. De band werd opgericht in 1961 als Dean Ford & the Gaylords. In 1967 nam de band deel aan het Windsor Jazz Festival, waar ze de show stalen voor alle andere deelnemers. Er volgde een verhuizing naar Londen, de naamswijziging naar The Marmalade en optredens in de beroemde Marquee Club.

In mei 1968 werd “Lovin’ Things” hun eerste top 10-succes, gevolgd door “Wait For Me Marianne”(1968). De song werd geschreven door het succesvolle Britse auteursteam Ken Howard / Alan Blaikley, dat meerdere hits van The Marmalade produceerde. Daarbij behoorde ook hun grootste hit, een coverversie van de song “Ob-La-Di, Ob-La-Da” van The Beatles.

Andere hits van de band waren onder andere de classic “Reflections of My Life” en “Rainbow”. Dean Ford stapte in 1975 uit de band en verhuisde naar Los Angeles, waar hij limousine chauffeur werd van supersterren als Michael Jackson en Bob Dylan. De Marmalade zanger werd 72 jaar. Check ook de Flashback playlist met alle memorabele golden oldies!

 

 

 
Translate »
Share This