Vandaag zou Avicii 30 jaar zijn geworden. Maar Tim Bergling aka Avicii maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven, tijdens een vakantie in Muscat, Oman. ‘Hoe bekender hij werd, hoe groter zijn angst en plankenkoorts’.

De problemen voor de Zweedse top DJ en producer dienden zich voor het eerst in het openbaar aan, toen hij op zijn 25e verjaardag bekend maakte alle aankomende optredens af te gelasten wegens ernstige gezondheidsproblemen. Twee jaar later, in 2016, kondigde Avicii aan te stoppen met toeren. Wel besloot hij te blijven produceren. Zo werkte hij tot vlak voor zijn dood aan een nieuw album, dat later postuum onder de naam ‘TIM’ werd uitgebracht.

Avicii brak in 2010 door met het nummer ‘Bromance’, dat de 2e plaats bereikte in de Nederlandse Top Veertig. Het was het begin van een stormachtige carrière met veel hits, waaronder ‘Levels’, ‘I Could Be The One’ met Nicky Romero, ‘Addicted To You’ en de nummer 1 hits ‘Wake Me Up’ en ‘Hey Brother’.

Postuum scoorde Avicii eerder dit jaar de nummer 1 hit ‘SOS’. Op 5 december vindt in de Friends Arena in Stockholm een eerbetoon plaats aan de DJ. Binnen een half uur waren de 55.000 kaarten verkocht. „Het is overweldigend en maar moeilijk te beseffen”, aldus Avicii’s vader tegenover Billboard. „Ik ben zo dankbaar dat er zoveel mensen zijn die deze speciale avond met ons willen doorbrengen.”

 

 

 
Translate »
Share This