Ze werd maar 41 jaar en stierf in 2000 aan de gevolgen van aids, al wilde de familie aanvankelijk niet vertellen, waaraan ze stierf. Vandaag, op 19 november, zou de Israëlische popster Ofra Haza jarig zijn. Ze groeide op in een sloppenwijk van Tel Aviv. Bezalel Aloni, die leiding gaf aan een zingende jeugdgroep, ontdekte haar als zangeres. Hij werd haar producer, huiscomponist en mentor tot zij vele jaren later in 1997 in het huwelijk trad.

Haar internationale debuut maakte Ofra Haza tijdens het Eurovisiesongfestival van 1983, met het nummer “Chai” (Leven) waarmee ze een tweede plek wist te halen. In 1988 had Haza haar grootste internationale hit met het nummer “Im Nin’alu”. Ook boekte ze internationale successen met het nummer “ My love is for real” (met Paula Abdul) en zong ze voor de film The Prince of Egypt (1998). “Im Nin’alu” werd uitvoerig gesampled door Eric B. and Rakim, in het nummer “Paid In Full”.

In 1997 trouwde Ofra Haza met de Israëlische zakenman Doron Ashkenazi. Hij bleek echter drugsverslaafd te zijn en werd er van beschuldigd zijn vrouw met het aids-virus te hebben besmet. Haar onverwachte dood veroorzaakte een schokgolf door Israel. Niemand wist van de drugsverslaving van haar man, die zelf een jaar later ook aan aids zou overlijden.

 

 

 
Translate »
Share This