Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”. Op 30 oktober 1978 viel de 15e Steunplaat op ‘Een teken van leven’ van Corry Konings. Een opvallende keuze en bedoeld als statement. De zangeres van het levenslied zingt een rake tekst.

Corry Konings, van beroep kapster, is nog maar 16 jaar als zij toetreedt tot het dansorkestje De Rekels. Aangemoedigd door platenhandelaar Ries Brouwers, net als haar uit St. Willibrord, gaat ze voorzingen bij Pierre Kartner, op dat moment talentscout bij Dureco. Pierre Kartner besluit dat hij een lied voor de argeloos ogende Corry zal schrijven. Als Corry en de Rekels maakten zij vooral furore met het lied Huilen is voor jou te laat uit 1970. Het stond 41 weken genoteerd in de Veronica Top Veertig.

Dit nummer was tot 2013 de grootste Nederlandstalige hit in de Top 40 aller tijden. Twee jaar later startte Konings een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je moedertje en Adios amor. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie. Vijf jaar later verscheen haar biografie, getiteld Mooi was die tijd, geschreven door Evert Santegoeds. ‘Een teken van leven’ stond twee weken genoteerd in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This