De familie van Michael Jackson stapt naar de rechter. De nabestaanden van de King Of Pop spannen een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse zender HBO. Zo willen zij de uitzending van de documentaire Finding Neverland, waarin Jackson wordt beschuldigd van seksueel misbruik, voorkomen. De uitzending zou gepland staan op 3 maart. Dit meldt Variety.

De Jacksons klagen de TV-zender aan wegens grove contractbreuk. Ze beroepen zich op een clausule in een contract uit 1992 waarin HBO beloofde Michael niet te zullen vernederen of te schande te maken. De nabestaanden van Michael zeggen dat de bevindingen van de documentaire, die HBO wil uitzenden, op valse beschuldigingen is gebaseerd.

Advocaat Howard Weitzman: β€žAls HBO en de regisseur een objectieve film hadden gemaakt, dan zouden kijkers hun eigen mening over deze beschuldigingen kunnen vormen in plaats zich te laten dicteren door een televisiestation, waardoor ze deze valse beweringen over Michael Jackson moeten accepteren.” HBO kan een dwangsom van 100 miljoen dollar tegemoet zien.

 

 

 
Translate »
Share This