Ellie Goulding viert vandaag haar 32e verjaardag. Van harte! De Britse zangeres had het druk de afgelopen dagen: rond de Kerstdagen zette zij zich vrijwillig in voor daklozen. Ze hoopt daarbij, dat mensen wat meer sympathie ontwikkelen voor daklozen. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat zij hun ellende over zichzelf hebben afgeroepen: “Het hoeven slechts een paar betalingen van de hypotheek of een stukgelopen huwelijk te zijn om je leven zo kapot te maken. Het kan echt iedereen overkomen, “ aldus Goulding, die zelf binnenkort in het huwelijksbootje gaat stappen met Caspar Jopling

Ze tekende in 2009 een platencontract bij Polydor Records en leverde een jaar later haar debuutalbum “Lights” af. In 2010 eindigde ze als eerste in de door de BBC samengestelde lijst van de meest veelbelovende artiesten, BBC Sound of 2010. Daarnaast won ze in 2010 de Critics Choice Award bij de Brit Awards.

In 2013 scoorde Ellie in Nederland haar eerste top 10 hit met “Burn”. Ook “Outside” met Calvin Harris werd een vette Top 40 hit. Haar grootste succes boekte Goulding met “Love Me Like You Do” in 2015, uit de film Fifty Shades Of Grey. Voor deze track sleepte de zangeres 5 maal platina binnen. Op dit moment staat Goulding genoteerd in de Top 40 met “Close To Me”.

 

 

 
Translate »
Share This