Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De 24-jarige Laurence is nog een nog relatief onbekende naam in Nederland. In 2014 nam hij deel aan The Voice Of Holland en kwam hij als Duncan de Moor tot de liveshows. Na de talentenshow is Duncan altijd druk bezig geweest met muziek. Zo maakte hij “Come Back Home” , het duet “Laat Gaan”  met Sjors v.d.Panne en de toffe dance track ‘Fading To The Sun” met Lulleaux. Opvallend: net als Nederland koos eerder deze maand ook België voor een kandidaat uit The Voice: Eliot Vassamillet.

Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. “De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid”, aldus Duncan. “Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven.”

Het was Ilse DeLange, die de selectiecommissie wees op Laurence.  “Duncan is heel bijzonder”, vindt de zangeres. “Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik. Verder heeft hij ook de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek.” Meer details zullen bekend worden gemaakt op 7 maart.  De zanger kan zich “tot die tijd in alle rust volledig focussen en voorbereiden op zijn inzending”.

 

 
Translate »
Share This