Duncan Laurence stond al riant op kop bij de bookmakers, maar vergroot zijn voorsprong vandaag opnieuw. ‘Arcade’ heeft een winkans van 23%. Ook internationale vloggers reageren overweldigd op Duncan`s bijdrage. nummer 2 is nog altijd Rusland met Sergey Lazarev, maar hij heeft een winkans van maar 11% en is een procent punt gezakt. Bovendien wordt Rusland op de hielen gezeten door Zwitserland. (11%) Luca Hänni is met ‘She Got Me’. Het kan best zijn, dat beide landen in de loop van deze week stuivertje gaan wisselen!

Intussen de Zweedse inzending van John Lundvik royaal voorbij. (6%) De bookies geven IJsland met de horror act van Hatari ook 6% winkans. Mogelijk gaat IJsland een plaatsje klimmen ten koste van Zweden. De meest bekeken YouTube clip is voor Italië`s Mahmood, die op de 6e plaats staat met 5% winkans.

Er gaan geruchten, dat de puntentelling opnieuw deels gaat veranderen. De EBU heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar een lid van de Tsjechische delegatie en diverse songfestival sites laten weten dat er een wijziging zit aan te komen rondom de televoting.  Wat zou dat gaan betekenen? Nadat de vakjury alle punten heeft uitgedeeld zou het land met de minst aantal punten van de vakjury als eerste zijn televote punten geven. Zo zal het winnende land van de vakjury`s als laatste de televote punten bekend maken.

 

 

 
Translate »
Share This