Diana Ernestine Earle Ross viert vandaag haar 76e verjaardag. Je kent haar als Diana Ross, de legendarische zangeres van The Supremes, die daarna een zeer succesvolle solo carrière had. Ter gelegenheid van haar verjaardag is haar iconische concert in het New Yorkse Central Park vandaag in zestig bioscopen te zien. In de sixties werd maakte Diana deel uit van The Supremes, Motown’s meest succesvolle zanggroep. Bekende nummers van de Supremes waren o.a. ‘Baby Love’, ‘Stop! In the Name of Love’, ‘You Can’t Hurry Love’, ‘You Keep Me Hangin’ On’, ‘Love Is Here And Now You’re Gone’ en ‘The Happening’.

Wanneer ze in 1969 solo gaat, wordt haar eerste LP ‘Diana Ross’ een internationaal succes. Het levert haar bijv. de hits ‘Reach Out and Touch’ en ‘Ain’t No Mountain High Enough’ op. Ze bracht in 1973 een album met duetten uit met Marvin Gaye onder de titel ‘Diana and Marvin’. Diana Ross scoorde daarmee een aantal grote hits, zoals het meeslepende ‘You Are Everything’.

In 1975 kwam ze terug op het witte scherm in de film Mahogany. De titelsong ‘Theme From Mahogany’ bereikte de 4e plaats in de Top 40. Ook als actrice was Diana Ross geslaagd. Zo speelde ze in de film ‘Lady Sings the Blues’, ‘Mahogany’ en ‘The Wiz’, met o.a. Michael Jackson. Het nummer ‘A Brand New Day’ uit The Wiz werd in Nederland een nummer 1 hit. Ook de opvolgers ‘Upside Down’en ‘My Old Piano’ werden grote kassuccessen.

Haar duet met Lionel Richie, ‘Endless Love’, uit 1981 bleek de bestverkopende single uit haar carrière te zijn. Het was haar laatste hit op het Motownlabel. Hierna had ze een contract met RCA. Begin jaren 80 begon haar carrière neerwaarts te gaan. Om dit te voorkomen werd contact gezocht met The Bee Gees om een hit voor haar te schrijven. Deze samenwerking resulteerde in het nummer ‘Chain Reaction’ dat in 1985 uitkwam. Het werd een grote hit in onder meer Engeland, waar het op nummer 1 kwam.

 

 

 
Translate »
Share This