David Crosby viert vandaag zijn 78e verjaardag. Hij maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de folkrockgroep The Byrds en vormde daarna met Stephen Stills (van Buffalo Springfield) en Graham Nash (van The Hollies) de supergroep Crosby, Stills & Nash. Neil Young (ook van Buffalo Springfield) sloot zich bij hen aan toen ze op het Woodstock-festival optraden.

Met The Byrds maakte hij grote hits als ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Turn Turn Turn’ en ‘Eight Miles High’. Crosby, Stills & Nash ontstond aan het einde van de jaren zestig en stond bekend om de complexe zangharmonieën van de leden, hun tumultueuze onderlinge verstandhoudingen en hun politiek activisme. Voor velen golden zij als de verpersoonlijking van de hippiecultuur. Bekende nummers zijn ‘Teach your children’, ‘Woodstock’ en ‘Our house’.

David mag zijn donkere haren nu dan wel ingeruild hebben voor zilverwitte lokken, maar muziek maakt hij nog steeds. Hij deelt zijn indrukwekkende levensverhaal in de docu Remember My Name van producent Cameron Crowe (Pearl Jam Twenty, Almost Famous, Singles). Op 14 september in de Melkweg!

 

 

 
Translate »
Share This