Op 11 november 1967 komen Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Zabadak’. Een typische plaat uit de flower power: je moet het belangrijkste in het leven niet proberen te vinden in woorden, maar in gevoelens en……beleef ze! Het werd een grote hit in Nederland en ver daarbuiten. In de Veronica Top Veertig belandde de single op de 3e plaats.  Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich traden sinds 1961 op als groep onder verschillende namen, waarvan de voorlaatste ‘Dave Dee and The Bostons’ was. In Duitsland (Star Club) en Engeland traden ze op, maar succes bleef vooralsnog uit. Totdat ze in de zomer van 1964 optraden als ‘supporting act’ van de Honeycombs, die destijds een hit hadden met ‘Have I The Right’.

De managers van de Honeycombs, Ken Howard en Alan Blaikley, zagen een optreden van Dave Dee & The Bostons en waren razend enthousiast. Een platencontract werd getekend en Howard & Blaikley gingen de songs componeren. Met hun eerste hit ‘You make it move’ scoorden ze eind 1965 een bescheiden notering (# 26) in de Britse charts. De periode 1966-1968 werd echter heel succesvol. Hits als ‘Bend it’, ‘Save me’, ‘Okay’, ‘Zabadak’ en ‘Last night in Soho’ bereikten eveneens de Britse top 10. In Amerika kwam de groep weliswaar niet van de grond, maar in Duitsland waren ze op enig moment zelfs populairder dan de Beatles.

In september 1969 verliet Dave Dee de groep en probeerde het met een solocarrière. Alleen zijn single ‘My woman’s man’ uit 1970 kreeg enige aandacht. In datzelfde jaar scoorden Dozy, Beaky, Mick & Tich (zonder Dave Dee) als DBM&T met ‘Tonight today’ nog een laatste hit. In 1972 ging de groep uit elkaar.

 
Translate »
Share This