Op 10 november 1973 debuteert Colin Blunstone in de Veronica Top Veertig met ‘Wonderful’. Wat onmiddellijk opvalt in dit nummer is het prachtige koor, dat in de refreinen en maar vooral in de tweede helft van het nummer volop tot bloei komt. ‘Wonderful’ is afkomstig van zijn album ‘Journey’. Het nummer is geschreven door Rod Argent en Chris White zijn maatjes uit de toen al enige tijd opgeheven band The Zombies. Argent speelde ook op het bijbehorende studioalbum en White produceerde het.

De Britse zanger brak in 1964 door met diezelfde band The Zombies. Hij vormde de groep met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy. Samen scoorden ze een behoorlijk aantal hits, waaronder ‘She`s Not There’(later succesvol gecoverd door Santana) en “Time Of The Season’, een vette Veronica Top Veertig hit.

In 1968 zit er geen muziek meer in The Zombies en valt de band uit elkaar. Aanvankelijk is Colin Blunstone ook helemaal zat van de muziek business en neemt een baan aan bij een verzekeringsbedrijf. “Het was een grote teleurstelling. Ik moest echt de muziekbusiness uit. Ik meldde me bij een uitzendbureau. Anoniem werken op een groot kantoor sprak me aan”, aldus Blunstone.

Maar lang duurde deze bevlieging niet. In 1969 maakte Colin een start met zijn solocarrière. Eerst onder de naam Neil McArthur. Zo kreeg ‘She`s Not There’ een tweede leven en werd opnieuw een hit! Ook ‘It’s Not Easy’ en ‘Never My Love’ waren enkele van zijn succesvolle tracks onder deze naam. In 1971 brengt Blunstone zijn eerste soloalbum ‘One Year’ uit, met o.a. ‘Caroline Goodbye’. Dit nummer ging over zijn verbroken relatie met fotomodel en actrice Caroline Munro). Van zijn tweede plaat ‘Ennismore’ worden ‘Andorra’, ‘I Don’t Believe In Miracles’ en ‘Wonderful’(1973) hits in de Nederlandse Top Veertig.  De single ‘Wonderful’ bereikte de dertiende plaats.

 
Translate »
Share This