Christina Aguilera blaast vandaag 38 kaarsjes uit. Gefeliciteerd! De Amerikaanse zangeres brak definitief door met haar debuutalbum “Christina Aguilera” (1999). Aguilera had van jongs af aan ambitie zangeres te worden. Het was haar oma die haar zangtalent ontdekte. Al op jonge leeftijd werd ze geconfronteerd met huiselijk geweld (van haar vader) en de scheiding van haar ouders . Het zal een belangrijk thema worden in haar carrière als zangeres.

In 1990 maakte Aguilera haar televisiedebuut als deelnemer aan Star Search, ze won niet. In 1993 deed ze mee aan The New Mickey Mouse Club, een televisieprogramma waarin zang, dans en acteren centraal stonden. Onder haar collega`s bevonden zich bijvoorbeeld Justin Timberlake en Britney Spears. In 1998 viel ze bijna in de prijzen : ze mocht ze de soundtrack inzingen voor “Mulan” inzingen en deed dat zo overtuigend, dat haar versie van “Reflection” werd genomineerd voor een Golden Globe voor “Best Original Song for a Motion Picture” in 1998.

Een jaar later werd “Genie In A Bottle” haar eerste Top 40 hit. Twaalf van haar singles bereikten in Nederland de top 10 en met “Moves Like Jagger” scoorde ze in 2011 haar eerste en enige nummer 1 hit. Haar mooiste single check je hier. “Beautiful” natuurlijk……

 

 

 
Translate »
Share This