Charlie Watts, drummer van The Rolling Stones, is overleden. Dat heeft de woordvoerder van de rockgroep bekend gemaakt. Hij stierf in een ziekenhuis in Londen, in het bijzijn van zijn familie. Vorige week had Watts al aangekondigd dat hij niet mee zou gaan met de komende tournee van de Rolling Stones. Hij had net een medische ingreep ondergaan en zijn artsen adviseerden hem om rust te houden. Wat de medische ingreep precies was, is nog niet bekend gemaakt. In 2004 werd bij Watts keelkanker vastgesteld, maar dankzij bestraling genas hij van de ziekte.

De band maakte op social media het trieste nieuws als volgt bekend: “It is with immense sadness that we announce the death of our beloved Charlie Watts. Het passed away peacefully in a London hospital earlier today surrounded by his family. Charlie was a cherished husband, father and grandfather and also as a member of The Rolling Stones one of the greatest drummers of his generation. We kindly request that the privacy of his family, band members and close friends is respected at this difficult time”.

The Rolling Stones werden in 1962 in Londen opgericht. De voorgeschiedenis in het kort: Mick Jagger en Keith Richards hadden al bij elkaar op de kleuterschool gezeten, toen ze elkaar in 1961 weer tegenkwamen. De twee werden goede vrienden en begonnen een bandje, Little Boy Blue and the Blue Boys, met Dick Taylor als bassist. Zij ontmoetten Brian Jones, die een rhythm-and-bluesband aan het oprichten was. Richards, die toen alleen nog maar Chuck Berry-riffs speelde, kreeg dankzij Jones rhythm-and-bluesschema’s onder de knie. Dick Taylor werd bassist en Tony Chapman drummer. Brian Jones noemde zijn band The Rolling Stones, naar het nummer Rollin’ Stone van Muddy Waters. In deze opstelling begonnen de Stones in 1962 in clubs te spelen en al snel werden ze een sensatie in het Britse clubcircuit.

Eind 1962 stapte Dick Taylor uit de band. Hij werd opgevolgd door Bill Wyman. Begin 1963 werd Chapman vervangen door Charlie Watts. In 1963 kreeg de groep een platencontract bij Decca Records en kwam de eerste single ‘Come on’ uit, gevolgd door de tweede single ‘I Wanna Be Your Man’, dat John Lennon en Paul McCartney speciaal voor de Stones hebben geschreven.  Het was een begin van een indrukwekkende carrière all over the world. Watts speelde tot zijn dood in de band, samen met Mick Jagger en Keith Richards. Charlie Watts werd 80 jaar.

 
Translate »
Share This