• Twitter
  • Facebook

Credits: Omega

Op 31 mei, maar dan in 1975, komen Barry & Eileen binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘If you go’. Het was toch wel dé zomerhit van dat jaar in ons land. ‘If you go’ was de Engelstalige vertaling van ‘Tu t`en vas’ van Alain Barriére en Noelle Cordier, dat in veel landen al een hit was. Ook deze originele versie haalde tegelijkertijd de Nederlandse charts, maar kwam niet zo hoog als de Engelse uitvoering van  Barry Corbett en Eileen. De twee ontmoetten elkaar in 1963. Het jaar erop trouwden ze en begonnen ze op te treden als duo.

Hoewel Barry voor zijn huwelijk ook al in bandjes speelde, wist het duo niet door te breken in de muziek. Dat kwam mede doordat Barry voor het Engelse leger actief was en zodoende vaak moest verhuizen. In 1974 kwamen Barry, Eileen en hun twee kinderen in België terecht en werden daar ontdekt door toenmalig Belgische DECCA producer Roland Uyttendaele.

Barry & Eileen braken een jaar later door met ‘If you go’. Het nummer bereikte de eerste plaats in de Nederlandse Top Veertig.  Later dat jaar volgt de single ‘Bad times’ dat ook een top tien hit wordt. Barry maakt dat jaar ook soloplaten, maar die blijven onopgemerkt. Vervolgens duurt het tot 1978 tot ze weer een hit scoren met door Barry zelf geschreven ‘Summerwine’ en in Nederland volgt nog ‘Ibiza’. (1980) Daarna is het duo weer in de anonimiteit verdwenen.  Als componist werkte Barry Corbett later nog mee aan kinderalbums rond De Smurfen. Tegenwoordig wonen Barry en Eileen nog steeds in België.

 
Translate »
Share This