• Twitter
  • Facebook
Foto: Paul Luberti, Wikipedia

Vandaag viert Anita Meyer haar 68e verjaardag. Gefeliciteerd! Al op jonge leeftijd wist de Rotterdamse wat ze wilde worden: zangeres! Amper 11 jaar jong maakte ze haar TV debuut met haar broer René tijdens het populaire kinder-TV programma ‘Stuif Es In’ van Ria Bremer. Zo bracht ze de eerste singles uit onder de naam Anita & René, Go-Go en Joy (single Sail away).  Vanaf haar 13e zong ze al in achtergrondkoortjes en zo werd ze uiteindelijk een veelgevraagde achtergrondzangeres.

Producer Hans Vermeulen zag veel meer in haar zangcapaciteiten en vroeg haar in 1975 als zangeres voor de Rainbow Train. Hoewel het grote succes met deze band uitbleef, bereikte Anita in het voorjaar van 1976 solo de 1e plaats van de Top 40 met het door Hans Vermeulen geschreven “The Alternative Way”. Enkele maanden later behaalde ook “I Can Do It” de top tien. Daarna raakte de zangeres langzaam maar zeker uit het zicht van de hitparade.

In 1979 ging Rainbow Train uit elkaar en brak Anita met Hans Vermeulen. Wat nu? De zangeres ging in zee met producer Martin Duiser, die grote successen boekte met de groep Champagne en betrokken was bij het Stars on `45 project. 1981 werd hét jaar voor Anita: haar single “Why Tell Me Why” bestormde de Nederlandse Top Veertig en verbleef 6 weken op nummer 1. Met de opvolgers ‘They Don’t Play Our Lovesong Anymore’ en ‘Idaho’ scoorde de zangeres opnieuw in de hoogste regionen van de hitlijsten.

Halverwege de jaren tachtig ging Anita de samenwerking aan met zanger Lee Towers.  Het duo behaalde Top 40 hits met ‘Run To Me’ en ‘We’ve Got Tonight’ en stonden destijds tientallen keer in een uitverkocht Ahoy. In 2011 en 2017 werkte Meyer mee aan het tv-programma De Beste Zangers van Nederland, waarin ze diverse nummers van andere zangers vertolkte. In navolging daarvan verscheen haar nummer 1-hit uit 1981, ‘Why tell me why’, opnieuw in de hitlijst met DJ Guilliano.

 
Translate »
Share This