Vandaag is Anna Mae Bullock 79 jaar geworden. We kennen haar beter als bij de legendarische Tina Turner. Het gaat geen groot feest worden, want afgelopen zomer verloor Tina plotseling haar oudste zoon Craig. Hij pleegde op 59-jarige leeftijd zelfmoord. Tina: ,,Mijn verdrietigste moment als moeder”. Zelf deed de superster in 1968 ook een zelfmoordpoging. Zo staat geschreven in haar biografie My Love Story. Dit deed zij ten tijde van haar ’horrorhuwelijk’ met Ike Turner.

„Ik deed het met voorbedachten rade. Het voelde als iets wat ik moest doen. Direct na het eten nam ik de pillen, vijftig stuks, wat niet eenvoudig was. Ik heb een arts misleid met een verhaal over slaapproblemen om aan de pillen te komen”, vertelt Tina over de poging.

Tina zong al vanaf haar vroege jeugd. Haar eerste ervaringen deed ze op in een kerkkoor. In St. Louis ontmoette Bullock in 1958 rock-‘n-rollpionier Ike Turner, die in een nachtclub optrad met zijn band The Kings of Rhythm. Tijdens optredens kwam het voor dat meisjes uit het publiek een kans kregen stukjes te zingen. Anne Mae Bullock volgde de band wekenlang en uiteindelijk kreeg ook zij een kans. Ze zong het nummer You Know I Love You van B.B. King. Het publiek was razend enthousiast door haar ruwe en krachtige stem. Ike besloot de 19-jarige Anne Mae, die toen nog op de highschool zat, als achtergrondzangeres te gebruiken.

“A Fool In Love” werd de eerste hit van Ike & Tina Turner in 1960. Hierna volgden vele grote internationale hits, zoals ‘River Deep – Mountain High’ (1966), ‘Proud Mary’ (1971) en ‘Nutbush City Limits’ (1973). Na de scheiding van Ike in 1978 startte ze een zeer succesvolle solocarrière. Het album ‘Private Dancer’ (1984) behaalde in de Nederlandse album top 100 de 3e plaats en stond maar liefst 67 weken in de lijst. Solo scoorde Tina his als de titelsong “Private Dancer”, “let`s Stay Together”, “We Don`t Need Another Hero” en de nummer 1 hit “Tonight” met David Bowie. Dit voorjaar ging haar musical “Tina”, een samenwerking met Joop van den Ende in première.

 

 

 
Translate »
Share This