• Twitter
  • Facebook

Op 17 januari, maar dan in 1981, kwam Viola Wills binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘If you could read my mind’. Het nummer was een bewerking van Gordon Lightfoot`s origineel.  Inspiratie voor het nummer haalde Gordon uit zijn echtscheiding, toen hij verbleef in een zomerhuisje nabij Toronto. Lightfoot nam het op voor zijn album ‘Sit down young stranger’. Zijn versie viel in Amerika goed in de smaak: het behaalde de 5e plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland flopte de originele versie van Gordon.

Viola’s disco-versie deed in Nederland echter wel goede zaken. Wills was gehuwd en moeder van zes kinderen, toen Barry White haar in 1965 ontdekte. Zij werd achtergrondzangeres bij onder meer Joe Cocker en Smokey Robinson.  Haar doorbraak als solozangeres kwam in 1979 met een cover van ‘Gonna Get Along Without Ya Now’ Wills was gehuwd en moeder van zes kinderen, toen Barry White haar in 1965 ontdekte. Zij werd achtergrondzangeres bij onder meer Joe Cocker en Smokey Robinson.

Haar doorbraak als solozangeres kwam in 1979 met een cover van ‘Gonna Get Along Without Ya Now’.  De opvolger volgde een jaar later met de cover van ‘If you could read my mind’. Haar dancehits deden het heel goed in het homocircuit.  De disco remix van Viola werd Steunplaat van Frits Spits en behaalde de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Het nummer ‘If you could read my mind’ van Lightfoot is gecovered door vele artiesten, waaronder Barbra Streisand, Johnny Cash, Olivia Newton John en Stars On 45.

 
Translate »
Share This