• Twitter
  • Facebook
Credits: RCA Records, Wikipedia

Terug naar 9 september 1976!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Turn the beat around’ van Vicky Sue Robinson. Het nummer werd geschreven door de broers Gerald en Peter Jackson.  De twee hadden Turn the Beat Around geschreven en wilden dat als demo opnemen als Touch of Glass. Maar helaas: hun platenlabel keurt hun versie af. Te veel gedoe met de teksten. De broers gingen niet bij de pakken neerzitten.

Peter Jackson kende Al Garrison, een technicus bij Associated Studios in New York, waar Touch of Class zijn eigen demo’s opnam. Peter Jackson herinnert zich: “Ik belde Al en zei … we willen binnenkomen en [een] demo opnemen … Hij vertrok om vier uur … Hij zei: ‘Mijn vriendin [vriend] is komt me ophalen voor het avondeten. Je moet [tegen die tijd] klaar zijn.

Al Garrison hoorde wel wat in dat nummer en liet het zijn vriendin Vicki Sue Robinson inzingen. Zij was juist bezig met haar debuutalbum ‘Never Gonna Let You Go’, maar deze was nog niet compleet. Uiteindelijk werd de volledige opname gedaan op 26 september 1975 onder leiding van muziekproducent Warren Schatz, hoewel deze ook niet veel in het nummer zag. David Todd, baas van de discomuziek bij RCA Victor gaf de doorslag: Zo snel mogelijk opnemen en uitbrengen! Dit is een hit! Todd ( en de broers Jackson) kregen gelijk, de single werd een smash en leverde Vicky Sue Robinson ook een Grammy Award op. De single bereikte de 10e plaats in Amerika. In de Nederlandse Top Veertig’ piekte Vicky Sue Robinson op nummer 12.

 
Translate »
Share This