• Twitter
  • Facebook

Op 17 juni 1978 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Let’s all chant’ van Michael Zager Band. De dance track werd geschreven door Michael Zager en Alvan Fields en was de titelsong van hun LP. De disco was in deze periode al razend populair en muziekproducent Jerry Love wilde er wat mee doen. Michael Zager en Jerry hadden juist het label A & M Records verlaten. Tijd voor verandering van sound! Het was Love opgevallen dat in discotheken, zoals het beroemde Studio 54, het dansende publiek meezong op de discoritmes, zoals als Oh-Ah etc.

Love vond het een goed idee om op basis van dat gekreun een liedje te maken en schakelde Michael Zager in. Eigenlijk zag Michael er niks in, samen met Alvin Fields bedacht hij twee tekstregels: “Ah-ah, eh-eh, let’s all chant” en “Your body, my body, everybody work your body”.  Niet veel, hij gaf het toe, maar Silver Convention had met hun disco hits ook niet veel tekst nodig om te kunnen scoren.

Zager schreef een pakkende sound met een klassiek intermezzo met piccolotrompet.  In combinatie met een koortje werd het nummeropgenomen in de Secret Sound Studio in Manhattan. Toen hoorde Zager het resultaat en was meer dan tevreden. “I’m gonna kill you if this isn’t a hit!”, waren zijn woorden tegenover Alvin Fields. Gelukkig voor Alvin kreeg Zager gelijk. Er werden wereldwijd meer dan vijf miljoen singles van verkocht. In Nederland bereikte Michael Zager Band de 4e plaats met ‘Let’s all chant’.

 
Translate »
Share This