• Twitter
  • Facebook

Credits: Break Records

Op 11 december, maar dan in 1982, komt Divine binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Shoot your shot’. Het disco nummer werd geschreven door Bobby Orlando en was te vinden op de LP ‘Jungle Jezebel’. Orlando ontwikkelde de hi-NRG genre en was o.a. de oprichter van The Flirts. Voor deze girlband schreef hij o.a. ‘Passion’.  Voor Divine schreef hij naast ‘Shoot your shot’ ook ‘Native love’ (Step by step) en ‘Love reaction’.

Achter Divine ging acteur, zanger en drag queen Harris Glenn Milstead schuil. In zijn jeugd raakte Milstead bevriend met leeftijdsgenoot John Waters. Deze liet Milstead in 1966 voor het eerst in de door hem geregisseerde film Roman Candles optreden als de extravagante travestiet Divine. De naam Divine had Waters ontleend aan het boek Our Lady of the Flowers van Jean Genet. Milstead, alias Divine, speelde in de jaren zestig, zeventig en tachtig in meerdere musicals en films.

Milstead wilde laten zien dat hij meer was dan alleen een drag queen en dat hij ook kon acteren in mannelijke rollen. Zo was hij te zien in de films Trouble in Mind (1984) en Hairspray (1988). Met zijn optredens in theaters en clubs en het uitbrengen van songs kreeg Divine bekendheid in de homoscene en in alternatieve kringen. Het Amerikaanse tijdschrift People noemde hem Drag Queen of the Century. De populariteit van Divine waaide korte tijd over naar Europa, waar hij veel aanhang kreeg in Engeland, Duitsland en Nederland. De single ‘Shoot Your Shot’ werd begin 1983 veel gedraaid op Hilversum 3 en bereikte in februari 1983 de 3e plaats in de Nederlandse Top 40. Voor het nummer kreeg Divine in Nederland een gouden plaat uitgereikt.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This