• Twitter
  • Facebook

Op 9 april 1976 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Miss you nights’ van Cliff Richard. Het nummer is geschreven door Dave Townsend en stond op zijn LP ‘I’m nearly famous’. Townsend schreef het nummer in 1974 aanvankelijk voor zichzelf. Zijn vriendin was op vakantie en hij miste haar.  Platenlabel Island Records wilde het echter niet uitbrengen, maar niks doen met het nummer was ook geen optie.

‘Miss you nights’ en enkele andere demo’s werden gestuurd naar Bruce Welch, gitarist van The Shadows en producer van Cliff Richard. Cliff was op zoek naar nummers om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Welch wist direct dat ‘Miss You Nights’ een hit zou worden. Hij vertelde hierover: “Het strijkersarrangement door Andrew Powell zorgde ervoor dat het een geweldig liefdeslied is, vanwege het beeld en de krachtige gevoelens van verlangen en eenzaamheid.”

Cliff Richard was heel blij met ‘Miss You Nights’.  Hij zei over het nummer en zijn schrijver: “Ik vind het een van de mooiste nummers die ik ooit gemaakt heb… toen ik zijn versie hoorde, was het geweldig. Hij [Townsend] was blij dat dit gebeurde. Ik bedoel, het zou door wie dan ook gezongen kunnen worden, en het zou nog steeds een hit zijn geworden.” De single behaalde de tiende plaats in de Nederlandse Top Veertig.

‘Miss You Nights werd in 1994 geremixt en opnieuw uitgebracht. Nogmaals in 2004, maar nu in duet met Elaine Paige.  O.a. Brotherhood of Man, Art Garfunkel, Johnny Logan met The Jordanaires, Marie Osmond, Demis Roussos, Smokie en Westlife namen het nummer later ook op. Een speciale vermelding voor Rob de Nijs, die op zijn album ‘Met je ogen dicht’ een prachtige Nederlandstalige versie opnam onder de titel ‘Nu de nachten nog’.

 
Translate »
Share This