Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 28 september 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Ain`t no mountain high enough’ van Boys Town Gang.  Deze Amerikaanse discoband werd een jaar eerder opgericht door Bill Motley. Hij produceerde deze single, die gepend werd door Nickolas Ashford en Valerie Simpson.

Die penden de song al in de sixties. Marvin Gaye en Tammi Terrell waren de gelukkigen die het mochten opnemen. Hun versie kwam uit in 1967 op het album ‘United’. ‘Ain’t No Mountain High Enough’  werd geschreven voordat Ashford & Simpson zich aansloten bij de platenmaatschappij Motown. Zij lieten het nummer eerst horen aan de Britse soulzangeres Dusty Springfield, die het graag wilde opnemen. Ashford en Simpson lieten dit niet toe in de hoop dat het hun toegang zou geven tot Motown.

‘Ain’t No Mountain High Enough’ werd derhalve opgenomen door Marvin Gaye en Tammi Terrell. Het was hun eerste duet, nadat Gayes vorige zangpartner Kim Weston, met wie hij onder meer ‘It Takes Two’ had opgenomen, Motown had verlaten na ruzie over haar contract. Diana Ross maakte er in 1970 o.a. een succesvolle cover van.  Voor Boys Town Gang werd ‘Ain`t no mountain high enough ‘ hun eerste hit.

Oprichter van de Boys Town Gang was de DJ Bill Motley uit San Francisco. Deze stad kende in het begin van de eighties veel uitgaansgelegenheden die zich speciaal richtten op gays en Bill Motley zag brood in een nieuwe discogroep die zich speciaal op deze doelgroep zou richten. Na een uitgebreide auditie koos hij zangeres Cynthia Manley (die in het cabaret zong) als gezicht van de groep. Aanvankelijk was het de bedoeling om één album uit te brengen, maar de liedjes werden een groot succes zodat besloten werd door te gaan.  ‘Ain`t no mountain high enough’ werd voor Boys Town Gang inderdaad een succes; het bereikte de 7e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This