• Twitter
  • Facebook

Credits: Hansa

Terug naar 26 juli, maar dan in 1979! Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar  Boney M.  met ‘Gotta Go Home’/ ‘El lute’. Deze singel met een dubbele A-kant werd uiteraard weer geproduceerd door Frank Farian. ‘Gotta go home’ was een remake van de Duitse singel ‘Hallo Bimmelbahn’ van Nighttrain. De broers Heinz en Jürgen Huth (Nighttrain) kregen voor het nummer daarom naast Farian de credits. Boney M.  promootte de song tijdens optredens aanvankelijk als ‘Going back home’, wat later enigszins werd aangepast.

Het nummer ‘El lute’ ging over Eleuterio Sánchez, die nog in de gevangenis zat toen het nummer werd uitgebracht, hoewel hij snel zou worden vrijgelaten na gratie. ‘El lute’ vertelde het verhaal dat hij ten onrechte was veroordeeld voor moord en koppelde zijn bevrijding uit de gevangenis aan de bevrijding van zijn land van onderdrukking na het bewind van Franco. Tijdens een promotiebezoek in Spanje ontmoette Boney M. de intussen vrijgelaten Sánchez en overhandigde hem een ​​gouden plaat voor de verkoop van de singel met de dubbele A-kant.

‘Gotta go home’ /  ‘El lute’ werd in Duitsland de 8e en laatste nummer 1 hit voor Boney M. In de Nederlandse Top 40 behaalde Boney M. de tweede plaats.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This