• Twitter
  • Facebook
Credits: Beeld en Geluid, NCRV, Wikipedia

Terug naar 5 augustus 1976!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘You should be dancing’ van Bee Gees. Deze track werd geschreven door Barry, Robin en Maurice Gibb en was de eerste single van het album ‘Children of the World’.  Het was ook de eerste echte disco knaller van Bee Gees met de iconische kopstem van Barry Gibb. Een jaar na het uitbrengen was ‘You should be dancing’ te horen in de film Saturday Night Fever en daarom verscheen het ook op de soundtrack van de film. De soundtrack van ’Saturday night fever’ verkocht alleen in Amerika al meer dan 15 miljoen exemplaren.

John Travolta bereidde zich voor op de film Saturday Night Fever door zijn dansbewegingen op dit nummer te oefenen. Toen hem door de producers werd verteld dat “Night Fever” zou worden gebruikt voor de reeks waarvoor hij aan het oefenen was, stond Travolta erop dat in plaats daarvan “You Should Be Dancing” zou worden gebruikt.

Stephen Stills van Crosby, Stills & Nash was ten tijde van het opnemen van het album zelf met zijn band en Neil Young bezig met het album Long May You Run in dezelfde Criteria Studios. Hierdoor kon hij extra percussie toevoegen aan het nummer van Bee Gees. ‘You should be dancing’ bereikte de eerste plaats in Amerika en de 5e in Engeland. In de Nederlandse Top Veertig reikte deze song niet hoger dan nummer 17.

 
Translate »
Share This