Elke dag staan we stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 16 december 1972 werd ’Da da da I love you’ van Willeke van Ammelrooy uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Willeke was op dat moment al zo`n zes jaar actief als filmactrice. Zo speelde ze in 1971 de hoofdrol in de film Mira.  

In 1972 werd Van Ammelrooy de rol van Olga in Turks fruit aangeboden. Ze eiste daarvoor een bedrag van 50.000 gulden, want wie wil voor een rol “kaal” en “dik” worden? De regisseur van de film, Paul Verhoeven, en producent Rob Houwer gaven echter de voorkeur aan de toen nog onbekende actrice Monique van de Ven. Na tijdenlang niets gehoord te hebben, werd haar verteld dat ze te veel geld eiste en daarom afgezegd was. Gelukkig kwam het later toch nog goed met andere films, zoals haar hoofdrol in de film Antonia (1995), waarvoor ze een Goude Kalf zou ontvangen.

Terug naar 1972. Met ‘Da, Da, Da, I Love You’ hoopte de Amsterdamse ook op een zang carrière.   Muziekproducent en componist Peter Koelewijn was na de film Mira geïnteresseerd en belde haar thuis op. Willeke had twijfels, ze vond zichzelf geen goede zangeres. Koelewijn wist haar over te halen en liet als proef haar zingen in de GTB geluidsstudio in Den Haag. Een maand later kwam Koelewijn met ‘Da, Da, Da, I Love You’.  Willeke sleept met het liedje de Treiterschijf binnen en is te zien bij AVRO`s TOP POP. ‘Het nummer behaalt de 30e plaats in de Radio Noordzee Top 50.

 
Translate »
Share This