• Twitter
  • Facebook

Op 2 augustus 1975 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Somewhere between’ van Tumbleweeds. Het nummer was origineel van de Amerikaanse country zanger Merle Haggard.  Hij schreef het samen met Bonnie Owens en zette het op de plaat met The Strangers in 1967. Toevallig of niet werden de Tumbleweeds in datzelfde jaar opgericht door de Kaatsheuvelse broers Ad en Ton Masseurs, aangevuld met Dick van Krimpen, James Bordes en Laura Bordes. Later voegden hun broer Berry en hun zus Ine zich bij de band. In 1973 was de band de eerste Europese countryband die achter het IJzeren Gordijn speelde toen hij een twee weken durende tournee door Roemenië deden.

Tumbleweeds toerde ook twee keer in Amerika.  Ze traden op in de Grand Ole Opry, de Carnegie Hall van de countrymuziek. De band stond op de nominatielijst van de Country Music Awards (voor beste groep, beste instrumentalisten en beste zangeres). De tour werd warm onthaald, maar een grote doorbraak bleef uit.

In Nederland verliep het beter. De tweede LP ‘Tumbleweeds’ werd opgenomen, met o.a. Ruud Hermans in de gelederen. De plaat behaalt in 1974 de top tien van de album chart. Op ‘Tumbleweeds’ staat ook de country meezinger ‘Somewhere between’, die een groot succes wordt. In de Nederlandse Top Veertig behaalt het nummer de 2e plaats.  De LP ‘Tumbleweeds’  wordt in 1975 bekroond met een platina plaat.

 
Translate »
Share This