• Twitter
  • Facebook

One Hit Wonders / Nr. 16 Valensia – Gaia (1993)

Tot 1993 was Aldous Clarkson een redelijk onbekende naam, maar dat veranderde allemaal met zijn single. Hij nam er de tijd voor, tot enige ergernis van zijn platenlabel Mercury, want tijd is geld. Na twee weken besluit een afgevaardigde van zijn label eens een kijkje te nemen in de Wisseloord Studios wat Aldous in vredesnaam aan het doen was. Wel: koortjes opnemen en dat was nogal een precisiewerk.  De platenfirma medewerker wijst Valensia er fijntjes op, dat normaliter een artiest in twee weken een compleet album zou moeten kunnen opnemen. Hoe dan ook: Valensia krijgt het voordeel van de twijfel en mag verder werken aan zijn song over de Griekse mythologie.

Het resultaat werd ‘Gaia’, geproduceerd door Pim Koopman en John Sonneveld. Het was de Hilversum 3 DJ Frits Spits, die de track ontdekte en met zijn hulp bereikte de single de 2e plaats van de Nederlandse Top Veertig.  Robby Valentine speelde mee op ‘Gaia’ en op zijn beurt liet hij Valensia meezingen op de bonustracks voor zijn cd ‘The Magic Infinity’. Valensia ontving van Stichting Conamus de Zilveren Harp. Ook won hij een Edison Award.

In 1994 verschenen er vier singles van Valensia. Het nummer ‘The Sun’ werd een bescheiden hit. Het debuutalbum ‘Valensia’, waarop onder anderen zijn tante Emmy Verhey viool speelde, verkocht goed. De single ‘Gaia’ deed het intussen ook internationaal zeer goed: er werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht, waarvan veel in Zuidoost-Azië.

 
Translate »
Share This