• Twitter
  • Facebook

One Hit Wonders Nr. 87 The Lemon Pipers – Green tambourine (1968)

‘Green Tambourine’ was een eenmalige hit van The Lemon Pipers. Het liedje was afkomstig van afkomstig van hun debuutalbum met dezelfde naam. The Lemon Pipers namen het met enige tegenzin op; het was vooral om tegemoet te komen aan hun platenlabel. Ze wilden liever psychedelische muziek uitbrengen en naar hun smaak was ‘Green tambourine’ meer bubble gum. Toch ademt ‘The Green tambourine’ nog de psychedelische sfeer uit van de summer of love (1967), dankzij o.a. het gebruik van een elektrische sitar.

 ‘The green tambourine’ gaat over een straatartiest, die tegen een geringe vergoeding wel op zijn groene tamboerijn wil spelen. In Amerika berekten The Lemon Pipers de nummer 1 positie met ‘Green tambourine’.  Toch was het succes snel voorbij, omdat het hoogtepunt van de psychedelische sound voorbij was.  Bandlid Bill Bartlett sloot zich vervolgens aan bij Ram Jam, de groep die in 1977 een wereldhit had met ‘Black Betty’.

‘The green tambourine’  is een aantal keren gecoverd. Het bekendste voorbeeld is toch wel die van Status Quo. Zij namen het op voor hun debuutalbum ‘Picturesque Matchstickable Messages from the Status Quo’. O.a. ook The Tokens, Peppermint Rainbow en The Associates namen het nummer op. In Veronica Top Veertig behaalde ‘Green Tambourine’  van The Lemon Pipers de 9e plaats.

 
Translate »
Share This