• Twitter
  • Facebook

One Hit Wonders / Nr. 52 LaBelle – Lady Marmalade (1975)

Voor deze One Hit Wonder gaan we terug naar 1975. Op 11 januari komt LaBelle nieuw binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Voulez vous coucher avec moi, ce coir’ ofwel ‘Lady Marmelade’. Die Lady Marmelade, dat bleek een zwarte bordeelhoudster in New Orleans te zijn. De Amerikaanse groep werd opgericht in 1961 als Patti Labelle and the Blue Bells.  Naast Patti Labelle bestond de groep uit Nona Hendryx, Sarah Dash en Cindy Birdsong. Tussen 1963 en 1966 hadden ze 5 hits in Amerika, waaronder hun soul versie van ‘You`ll never walk alone’. (van Gerry & Pacemakers) Maar in 1967 stapt Cindy Birdsong op, om te zingen bij  . . . .  de Supremes.

Omdat het succes dan een tijdje stokt, wordt het voor de overgebleven dames tijd voor een nieuwe manager: Vicki Wickham. Zij zorgt voor een aantal grote veranderingen in zowel de muziekstijl als de kledingstijl van de groep. Bovendien verandert ze de naam in het (makkelijke) Labelle. In deze periode wordt ook enkele malen gewisseld van platenmaatschappij. In 1974 lacht het succes LaBelle weer toe, wanneer ze het album ‘Nightbirds’ opnemen bij Epic Records. Allen Toussaint produceerde deze LP.

‘Voulez Vous Coucher Avec Moi Ce Soir’ werd in 1974 geschreven door Kenny Nolan en Bob Crewe. Deze laatste meneer had bijna het hele oeuvre geschreven voor The Four Seasons. Dit nummer van LaBelle werd een waar goudmijntje. En niet alleen omdat het nummer in februari 1975 de Nederlandse Top Veertig aanvoert…..  In 1998 wordt het weer een hit, dan voor All Saints.  Daarna is het de beurt aan Christina Aguilera, Pink, Mya & Lil Kim, die het nummer in 2001 met veel succes opnemen voor de film Moulin Rouge.

In 1976 wordt LaBelle wegens muzikale verschillen opgeheven.  Met name Patti LaBelle wist daarna nog de nodige hits te scoren, zoals ‘Release’ (1980) en ‘On my own’ met Michael McDonald. (1986)

 
Translate »
Share This