• Twitter
  • Facebook

Op 6 mei presenteert Hitzound samen met Dragon FM de Eurovison Top 40. Bezoekers van Hitzound en luisteraars van Dragon FM kunnen zelf hun favoriete top 3 samenstellen uit alle songfestival liedjes die vanaf 1956 de (halve) finale van het Songfestival hebben gehaald. De beste veertig hoor je op 6 mei terug op Dragon FM. Heb JIJ al gestemd?

Dit jaar liggen de kansen voor Finland er heel goed bij, volgens de bookmakers.  Het land maakt volgens hen kans om op de 2e plaats in de finale te eindigen met ‘Cha, cha, cha’ van Käärijä. Vorig jaar stuurde Finland The Rasmus naar het Eurovisie Songfestival.  De Finse omroep had de groep al eerder benaderd voor deelname, maar toen had The Rasmus het verzoek afgewimpeld. In 2022 deed de band dan toch mee. The Rasmus was in de periode 2003 – 2005 succesvol in Nederland. Met hun single ‘In the shadows’ scoorden ze hier een grote top tien hit.

The Rasmus won de Finse voorrondes met ‘Jezebel’. De rock track werd geschreven door bandlid Lauri Ylönen en Desmond Child. Deze Amerikaanse producer en songwriter was onder meer betrokken bij hits van KISS (‘I Was Made For Lovin’ You’), Bon Jovi (‘Livin’ On A Prayer’) en Ricky Martin (‘Livin’ la Vida Loca’).  The Rasmus haalde voor Finland de finale met ‘Jezebel’. Maar verder dan de 21e plaats kwamen ze echter niet. Het nummer haalde behalve de top tien in Finland, ook de top tien in Tsjechië en Zweden. In Nederland deed ‘Jezebel’ helemaal niets.

https://www.youtube.com/watch?v=LSi9nfr65FE
 
Translate »
Share This