Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Alarmschijf. Het was de plaat die in 1969 officieel werd geïntroduceerd door Radio Veronica en werd wekelijks gekozen en veel gedraaid. Vanaf 1 november 1969 startte Radio Veronica met de Alarmschijf.  Daarmee is het de oudste, nog altijd gekozen hit tip van de Nederlandse radio.  Met de Alarmschijf kozen de DJ`s een plaatje uit, waarvan ze al in de sixties dachten, dat het zou kunnen uitgroeien tot een hit. 

Voordat de DJ`s van het eerste uur (o.a. Rob Out, Tineke de Nooij, Joost den Draaijer en Jan van Veen) de Tipparade gingen samenstellen was er al een soort van Pré Tipparade in het leven geroepen. Deze werd gestart door Rob Out en uitgezonden na de Veronica Top Veertig vanaf 15 juli 1967. Deze pré-Tiplijsten zijn nooit afgedrukt.

Op 29 juni 1967 staat ‘Pleasant Valley sunday’ van The Monkees op nummer 1 in de Tipparade van radio Veronica. Een gevalletje apart, want deze track volgt op ‘Alternate Title’, een week eerder gekozen door Rob Out. Dit nummer stond 8weken in de tipparade, waarvan 3 weken op nummer 1.  (12 augustus en 2 september) Toen bereikte ‘Pleasant valley Sunday’ dan toch nog de Veronica Top Veertig. Eén week om precies te zijn: op nummer 40. De single stond op het album het album ‘Pisces, Aquarius, Capricorn & Jones Ltd.’ Het werd geschreven door Gerry Goffin en Carole King.

 
Translate »
Share This