Elke dag staan we stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 10 maart 1973 werd ’Cindy Incidentally’ van The Faces uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Geschreven werd deze song door Rod Stewart, Ron Wood en Ian McLagan. De Britse rockgroep werd gevormd in 1969, nadat Steve Marriott de band Small Faces verliet om de eigen band Humble Pie op te richten.

De twee nieuwe leden Rod Stewart (zang) en Ron Wood gingen verder met de oude leden van de band Ronnie Lane (bas), Ian McLagan (keyboards) en Kenney Jones, (drums).   De single ‘Cindy Incidentally’ volgde op het wereldwijde hit ‘Stay with Me’ uit 1971. De succesvolle solocarrière van Rod Stewart overschaduwde echter al snel die van de Faces. Rod had al solo hits op zijn naam gezet. Zo had hij met ‘Maggie Mae’ in 1971 een nummer 3 hit gescoord in de Veronica Top Veertig. The Faces maakten nog een studioalbum, ‘Ooh La La’, om in 1975 te besluiten uit elkaar te gaan.

Na het uiteenvallen van de band, gingen de verschillende leden hun eigen weg. Ron Wood ging bij The Rolling Stones spelen; Ronnie Lane vormde de band Slim Chance; Kenney Jones ging na de dood van Keith Moon bij The Who spelen; en McLagan werd een sessiemuzikant. Rod Stewart bouwde zijn solo carrière uit en stond in de zomer van 1975 al op nummer 1 met ‘Sailing’.

 
Translate »
Share This