Elke dag staan we bij Hitzound  stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 21 april 1973 werd ’Hearts of stone’ van Blue Ridge Rangers uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Deze song werd geschreven door Eddy Ray & Rudy Jackson en gezongen en geproduceerd door John Fogerty. De track was afkomstig van Fogerty`s soloplaat ‘Blue ridge rangers’. Hij maakte het album vlak na het uiteenvallen van Creedence Clearwater Revival. Op deze plaat staan covers van oude country & westernsongs. Er zijn twee singles van dit album uitgebracht, ‘Jambalaya’ en ‘Heart of stone’. In de Radio Noordzee Top 50 behaalt dit nummer (een cover van The Jewels, die zich later The Marbles noemen) de 16e plaats.

In 1975 brengt hij z’n 2e solo plaat ‘John Fogerty’ uit,  waar onder andere ‘Rocking All Over The World’ op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty’s van zijn CCR-songs. In 1985 komt ‘Centerfield’ uit. Dit wordt een succes in Amerika. Op dit album staat het bekende nummer ‘The Old Man Down The Road’. Het CCR label Fantasy staat op de achterste benen en spant een proces aan tegen Fogerty. Het platenlabel zegt dat zijn nummer te veel zou lijken op ‘Run Through The Jungle’ van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal en de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Met dit proces was de mogelijkheid op een eventuele reünie voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukte.

In 1997 sleept John een Grammy Award binnen voor zijn LP ‘Blue Moon Swamp’.  Begin dit jaar (april) dook John de studio in met zijn kinderen een aantal nummers van het album ‘Cosmo’s Factory’ van Creedence Clearwater Revival opnieuw op te nemen en uit te brengen als EP.

 
Translate »
Share This