• Twitter
  • Facebook
Credits: Capitol Music

Terug naar 12 augustus 1976!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Heaven must be missing an angel’ van Tavares. Het nummer van de groep werd geschreven door Freddie Perren en Keni St. Lewis en stond op het album ‘Sky high’. De vijf broers zaten al ruim vijftien jaar in het vak, toen ze eindelijk groot succes vergaarden. Hun carrière startte eind jaren vijftig  toen ze hun vader, die zanger was, begeleidden tijdens zijn concerten. In 1963 richtte het vijftal de groep Chubby & The Turnpikes op. Zes jaar later veranderden ze de groepsnaam in Tavares, de achternaam van de broers. 

In 1973 smaakte Tavares het eerste succes met hun combinatie van pop en soul. De single ‘Check it out’ werd een Amerikaanse hit. Een jaartje later prijkte ‘She`s gone’ op de eerste plaats in de R&B hitlijst. Dit liedje was geschreven door de toen nog nagenoeg onbekende Daryl Hall en John Oates. In 1975 bracht Tavares ‘It only takes a minute’ uit. Deze single werd opgepikt in Nederland, maar struikelde in de Tipparade. In Amerika werd dit een top tien hit.  Gek genoeg reikte de opvolger, ‘Heaven must be missing an angel’, niet hoger dan de 15e plaats in Amerika.

Maar hier was het twee weken lang de populairste single van Nederland. Ook in Engeland was ‘Heaven must be missing an angel’ een grote hit. Het bereikte daar de 4e plaats. In 1985 bracht Ben Liebrand een remix van het nummer uit op single, wat de achtste plaats behaalde in Nederland.

 
Translate »
Share This